De Cardiologische Liga spoort kantoormedewerkers aan om (meer) te bewegen

 02/07/20

Nieuws

 Varia

Uit recent onderzoek van IDEWE blijkt dat slechts 30% van de Belgische werknemers aangeeft voldoende te bewegen buiten de werkuren. De richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) lijken voor veel Belgen momenteel moeilijk haalbaar, namelijk minstens vijf dagen per week een half uur matig bewegen of drie dagen per week een half uur intensief sporten.

Wist je dat de Belg gemiddeld 13 uur per dag neerzit? Geen wonder dus dat heel wat fysieke en mentale ongemakken de kop opsteken: lage rugpijn, een verhoogde kans op suikerziekte of hart- en vaatziekten, een dalende productiviteit op het werk en een stijgend absenteïsme.

De Belgische Cardiologische Liga blijft alvast niet bij de pakken zitten. Van 19 tot 30 oktober 2020 organiseert de liga de campagne ‘Please stand up and move!’ om werknemers bewust te maken van de risico’s van langdurig stilzitten. Deze campagne wil ook inspirerende en creatieve tips geven om meer te bewegen.

Op haar website vind je alvast leuke tips om samen met jouw collega’s meer te bewegen, zoals:

  • Blijf niet op je stoel zitten: sta regelmatig op om een drankje te halen of hou jouw vergaderingen rechtstaand
  • Verhoog de afstanden die je moet afleggen: parkeer aan de andere kant van de parking of ga naar een collega als je hem of haar wilt spreken
  • Pas jouw vervoermiddel aan: kom te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar het werk
  • Haal meer uit jouw lunchpauze: maak een wandeling om een luchtje te scheppen en jouw lichaam even aan het werk te zetten
  • Meet jouw (wandel- of loop)activiteit en stel jezelf een doel: probeer geleidelijk aan het minimale doel van 10.000 stappen per dag te halen!

Op deze website vind je ook inspirerende getuigenissen van organisaties die al helemaal mee zijn met een actieve levensstijl.

Meer info: https://liguecardioliga.be/ple...

Bekijk ook de webinars van experte Veerle Hermans met de belangrijkste ergonomische principes rond kantoorwerk, tips en ook praktische oefeningen die makkelijk uitvoerbaar zijn.

INNI redactie

De Cardiologische Liga spoort kantoormedewerkers aan om (meer) te bewegen

Uw browser wordt niet ondersteund. Update uw browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.