Wachtdienst TWW voor aangifte ernstige arbeidsongevallen

 11/09/20

Nieuws

 Arbeidsongevallen en beroepsziekten

Met ingang van 1 oktober 2020 kunnen ernstige arbeidsongevallen via een wachtdienst toch onmiddellijk telefonisch aangegeven worden aan Toezicht Welzijn op het Werk op momenten waarop de kantoren gesloten zijn.

Hiermee wordt tegemoetgekomen aan de wettelijke verplichting voorzien in artikel I.6-3 van de codex over het welzijn op het werk waarin gesteld wordt dat ernstige arbeidsongevallen zoals bedoeld in artikel I.6-2, 1° en 2°, a) van de codex door de werkgever van het slachtoffer onmiddellijk moeten worden aangegeven bij de met het toezicht belaste ambtenaren overeenkomstig artikel 94nonies van de welzijnswet.

Op werkdagen buiten de kantooruren, op zaterdagen, zon- en feestdagen, brugdagen en gedurende de periode van collectieve sluiting tussen Kerst- en Nieuwjaar kon immers moeilijk aan die verplichting voldaan worden.

De invoering van de wachtdienst zou dit euvel moeten verhelpen.

Bron:

FOD WASO – nieuws – Actieve wachtdienst TWW voor aangifte en onderzoek van zeer ernstige arbeidsongevallen buiten de kantooruren


INNI redactieWachtdienst TWW voor aangifte ernstige arbeidsongevallen

Uw browser wordt niet ondersteund. Update uw browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.