Beperk de impact van nieuwe opflakkeringen op de arbeidplaats met de BSI-gids.

 25/08/20

Nieuws

 COVID-19

Praktische gids om veilig te werken en uitbraken van COVID-19 te voorkomen en te verminderen. "Safe working during the COVID-19 pandemic – General guidelines for organizations."

De COVID-19 pandemie heeft een enorme impact op mensen en de maatschappij. Organisaties allerhande worden geconfronteerd met aanzienlijke verstoringen en uitdagingen, waarop ze snel moeten inspelen. Ook wordt men geconfronteerd met vragen van hun klanten, belanghebbenden, leveranciers, derden, investeerders en het grote publiek.

BSI, British Standards Institution, heeft een gratis begeleidingsdocument ontwikkeld om organisaties te helpen bij het aanpassen van hun manier van werken, om werknemers en anderen op hun werkplek te beschermen tegen de risico's van COVID-19. Het is geen formele norm, maar een set van richtlijnen. Deze gids biedt de preventieadviseur ook inzicht in een veiligheidsmanagementsysteem zoals ISO 45001. De BSI-gids dient als basis voor de "ISO 45003 - omgaan met een pandemie", dat in ontwikkeling is (omgaan met een pandemie).

Hoewel dit document de richtlijnen van de Britse regering bevat, zijn de informatie en aanbevelingen in het document algemeen van toepassing op elke organisatie die de risico's met betrekking tot COVID-19 moet beheren, ongeacht de locatie.

De Engelstalige gids kan gedownload wordt op de website van "BSI Group". Deze wordt regelmatig geüpdatet om het evolutief karakter van deze pandemie te weerspiegelen. De derde versie is een feit (augustus 2020).

INNI Redactie

Beperk de impact van nieuwe opflakkeringen op de arbeidplaats met de BSI-gids.

Uw browser wordt niet ondersteund. Update uw browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.