Federale regering pompt extra geld in campagne tegen stress op het werk

 29/03/21

Nieuws

 Psychosociale risico's

De federale regering maakt 5,5 miljoen euro vrij om het mentale welzijn van werknemers, zelfstandigen en federale ambtenaren te verbeteren.

De voorbije tien jaar is het aantal langdurig afwezige werknemers in Belgische bedrijven gestaag toegenomen.

Terwijl dit in 2010 om 3 op 100 werknemers ging in een doorsnee bedrijf, zijn vandaag 5 op 100 werknemers langdurig afwezig van de werkvloer. In juni 2020 waren bijna een half miljoen werknemers en zelfstandigen langer dan een jaar ziek.

Deze verontrustende trend – waarbij de coronacrisis de cijfers nog extra kan doen stijgen – zorgt ervoor dat de federale regering 5,5 miljoen euro vrijmaakt om het mentale welzijn van werknemers, zelfstandigen en federale ambtenaren te verbeteren.

Concreet wordt een federaal plan voorbereid (met 2022 als deadline) om de mentale veerkracht van werknemers op te krikken. Voor zelfstandigen komen specifieke maatregelen, want deze doelgroep heeft vaak een extra duwtje in de rug nodig om mentale hulp te zoeken bij stress op het werk.

Dit jaar maakt de regering alvast werk van een sensibiliseringscampagne, met onder meer een opsporingstool voor burn-out en tips over concrete hulpmiddelen. In totaal wordt 4,5 miljoen euro voorzien voor preventiemaatregelen.

Bron: https://www.tijd.be/politiek-economie/belgie/federaal/extra-geld-voor-aanpak-stress-op-het-werk/10294016


INNI redactie

Federale regering pompt extra geld in campagne tegen stress op het werk

Uw browser wordt niet ondersteund. Update uw browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.