Werknemers buigen zich over de preventie van aandoeningen aan het bewegingsapparaat (MSA).

 04/04/22

Nieuws

 Ergonomische belasting

Actieve betrokkenheid van werknemers die het werk zelf uitvoeren is essentieel om ergonomische risico’s van het werk te verminderen.

OSHA heeft een rapport opgesteld waarin inzicht wordt geboden in de manieren waarop werknemers kunnen bijdragen aan de preventie van aandoeningen aan het bewegingsapparaat. De succesfactoren en leidende beginselen voor werknemersparticipatie komen aan bod. Daarnaast worden er beleidsadviezen en tips voor goede praktijken aangereikt voor kleine ondernemingen.

Tien diepgravende casestudy’s illustreren een geslaagde werknemersparticipatie in verschillende sectoren. In één geval werden werknemers bijvoorbeeld betrokken bij het inrichten van een veilige en ergonomische timmerwerkplaats, en in het kader van een ander project werden hotelmedewerkers opgeleid tot preventiecoördinator.

Meer informatie over het plan van aanpak vind je in deze discussienota en het informatieblad 'lichaams- en gevarenmapping'.

Bron: Beswic

Werknemers buigen zich over de preventie van aandoeningen aan het bewegingsapparaat (MSA).

Uw browser wordt niet ondersteund. Update uw browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.