Drukke tijden voor kinesisten

 12/04/21

Nieuws

 Ergonomische belasting

Intensief thuiswerk blijkt niet bepaald een zegen te zijn voor lichaam en geest.

Momenteel kloppen veel kinesisten overuren. De redenen? Na een COVID-besmetting moeten patiënten vaak lang revalideren bij de kinesist. Bovendien zorgt het verplichte thuiswerk bij heel wat werknemers voor nek-, rug- en hoofdpijn, omdat ze thuis niet aan een ergonomisch aangepast bureau werken.

Volgens de beroepsvereniging van kinesisten Axxon is het momenteel alle hens aan dek om patiënten uit de nood te helpen. Er ontstaan zelfs wachtlijsten, waarbij sommige kinesisten verplicht zijn een patiëntenstop in te voeren.

Bij een behandeling stellen kinesisten vast dat coronaklachten bij hun patiënten vaak zeer hardnekkig zijn. De onduidelijkheid omtrent symptomen en de gevolgen ervan maakt een efficiënte behandeling er alleszins niet eenvoudiger op.

Specialisten wijzen er al langer op dat intensief thuiswerk niet bepaald een zegen is voor lichaam en geest. Teveel werknemers klappen hun laptop open aan de keukentafel en werken vaak door tot ’s avonds laat. Dergelijke werkwijze zet de deur wagenwijd open voor fysieke klachten en bijhorende stress.

Tips voor een ergonomische werkplek

Wil je weten hoe je jouw thuiskantoor zo ergonomisch mogelijk inricht? Tijdens het gratis webinar ‘Ergonomie op de thuiswerkplek’ van INNIwise zet experte Veerle Hermans de belangrijkste ergonomische principes en tips op een rij. Op amper een half uur ontdek je wat de basisregels van ergonomisch werken zijn en hoe je nek- en rugpijn vermijdt.

Verder vind je in het webinar ‘Ergonomische oefeningen voor thuiswerkers’ een selectie van de meest effectieve ergonomische oefeningen voor thuiswerkers.


Bron: vrtnws.be


INNI redactie

Drukke tijden voor kinesisten

Uw browser wordt niet ondersteund. Update uw browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.