PAS 13:2017: een Britse praktijkcode voor aanrijbeveiliging

 15/02/22

Webinar

 Arbeidsplaatsen

Een webinar georganiseerd door A-SAFE.

PAS 13 maakt werkplekken veiliger overal ter wereld.

Nu de EU en het UK na de Brexit nieuwe manieren van samenwerken ontwikkelen, is de relevantie van PAS 13 nog nooit zo groot geweest. Deze standaard is een internationaal gerespecteerd benchmark voor het testen en installeren van industriële veiligheidsbarrières in zware werkomgevingen.

Voordat de British Standards Institute (BSI) PAS 13 – een praktijkcode voor veiligheidsbarrieres die wordt gebruikt bij verkeersbeheer op de werkplek – publiceerde, waren er in Europa geen gestandaardiseerde criteria voor het testen van industriële aanrijdbeveiligingen.

Klanten konden geen onderscheid maken tussen betrouwbare prestatiegegevens en de overdreven beweringen van onethische barrières.

Fabrikanten gebruikten vaak gebrekkige, onrealistische testmethoden om bizarre impactbeoordelingen op hun producten te claimen. Pas wanneer het ergste gebeurde en er een incident was, zouden bedrijven weten of de barrières die ze hadden geïnstalleerd geschikt waren voor hun doel.

A-SAFE speelt samen met vele andere partijen een trekkende rol bij het normeren van de praktijkcode PAS 13:2017. Op woensdag 23 maart 2022 werd een webinar georganiseerd.

INNIwise nam de praktijkcode door en selecteerde volgende items:

  • Wat is PAS 13?
  • Verkeersmanagement en ongevallenreductie;
  • Standaardisatie testing van veiligheidsbarrières;
  • Veiligheidsbarrières testen volgens de PAS 13.

De toelichting vind u hier. De PAS 13 richt zich tot:

  • Architecten & studiebureaus;
  • Gezondheids- en veiligheidsmanagers;
  • Facility & Operations Managers;
  • Preventieadviseurs.

U kan de PAS 13 aankopen via de BSI-website (British Standards Institute) of A-SAFE.

PAS 13:2017: een Britse praktijkcode voor aanrijbeveiliging

Uw browser wordt niet ondersteund. Update uw browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.