Herinvoering van verplicht telewerk en terugkeermomenten op vrijwillige basis

 26/11/21

Nieuws

 COVID-19

Bij alle ondernemingen, verenigingen en diensten t.e.m. 19 december 2021. Toezicht op de naleving gebeurt door de arbeidsinspecteurs.

Het verplicht telewerken wordt opnieuw ingevoerd in de privésector en in openbare besturen. Tot 19 december mag je maximaal één dag naar het werk komen, tenzij het niet anders kan. Dit werd beslist op het overlegcomité van 26 november 2021. Meer details in het wekelijks nieuwsoverzicht (wk 47). Het attest voor vrijstelling van telewerk is terug van toepassing.

"De bedrijfsleider beslist zelf wie in staat is om te telewerken. Hij moet dat vanaf 24 november melden op een applicatie van de RSZ. Daarin moet hij het aantal werknemers ingeven per vestigingseenheid en het aantal dat kan telewerken", zegt Geert De Poorter, voorzitter van het directiecomité van de FOD Werkgelegenheid.

De inspectiediensten van de sociale zekerheid zullen toezien op de naleving. Ze nemen bij een normale controle ook altijd de telewerkcontrole mee. In de vorige periode hebben wij meer dan 43.000 bedrijven gecontroleerd op dat telewerk. Een kleine 3.200 bedrijven waren toen in overtreding. Dergelijke bedrijven lopen effectief het risico op bijkomende controles van onze inspecteurs van de arbeidsinspectie.

Herinvoering van verplicht telewerk en terugkeermomenten op vrijwillige basis

Uw browser wordt niet ondersteund. Update uw browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.