Veiligheid en gezondheid in de toeleveringsketen: Nieuwe paper van OSHA

 11/09/20

Nieuws

 Varia

Aannemings- en contractorwerkzaamheden geven grote risico’s op gebied van veiligheid en gezondheid. Maar ook verder in de keten bij leveranciers, zijn er allerhande veiligheids- en gezondheidsrisico’s aanwezig.

Nieuwe samenwerkingsverbanden tussen verschillende opdrachtgevers, verschillende leveranciers, aannemers en onderaannemers maar ook nieuwe manieren van werken aan contractoren of aannemers toevertrouwen, nieuwe manieren van aankopen, vragen ook een nieuwe aanpak op gebied van veiligheid. Het ‘European Agency for Safety and Health at Work’ OSHA publiceerde de ‘Discussion Paper: Supply chains and their present and future implications for occupational safety and health’ door D. Walters van de Cardiff University en P. James van de Middlesex University.

Meer en meer worden activiteiten toevertrouwd aan derde partijen. Niet alleen bouwactiviteiten, onderhouds- of contractorwerk maar ook voor schoonmaakactiviteiten, catering, onthaal, informatica, enz. wordt meer en meer een beroep gedaan op derde firma’s. Organisaties beperken zich tot hun ‘core’-activiteiten en vele andere activiteiten worden uitbesteed. Dit kan problemen geven op gebied van veiligheid en gezondheid. Bijvoorbeeld, indien een beroep wordt gedaan op een externe leverancier in bijvoorbeeld Oost-Europa of Azië om bepaalde werkzaamheden, zeg laswerkzaamheden, uit te voeren, hoe zit het dan met de veiligheid en gezondheid van zijn werknemers?

Lees het volledige artikel op www.INNIwise.be

Jan Dillen

Veiligheid en gezondheid in de toeleveringsketen: Nieuwe paper van OSHA

Uw browser wordt niet ondersteund. Update uw browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.