31 okt - 4 nov (wk 44)

 05/11/21

Wekelijks nieuwsoverzicht

 Varia

KB PBM / meer telewerk na herfstvakantie

I. WIJZIGINGEN IN DE WETGEVING

KB PBM

Op donderdag 4 november 2021 werd het KB van 17 oktober 2021 tot wijziging van boek IX, titel 2 betreffende de persoonlijke beschermingsmiddelen van de codex over het welzijn op het werk gepubliceerd, dat de omzetting beoogt van de richtlijn (EU) 2019/1832 van de Commissie van 24 oktober 2019 tot wijziging van de bijlagen I, II en III bij Richtlijn 89/656/EEG van de Raad met betrekking tot zuiver technische aanpassingen.

Meer info vind je terug in het nieuwsbericht van 4 november jl.

II. OVERIGE NIEUWSITEMS

Meer telewerk na de herfstvakantie

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke deed vanmorgen in het programma “De Ochtend” op Radio 1 een oproep om na de herfstvakantie terug meer te gaan telewerken. Het coronavirus is zich terug te sterk en snel aan het verspreiden, waardoor de druk op de ziekenhuizen erg hoog is.

Door terug meer te gaan telewerken, hoopt Vandenbroucke de verspreiding van het virus toch in enige mate in te beperken. Er zijn immers veel werknemers afwezig ten gevolge van het coronavirus.

Verder benadrukt Vandenbroucke het belang om voorzichtig te blijven zijn en afstand te houden, mondmaskers te dragen en zich te laten vaccineren.


Bronnen:

  • Radio 1, “De Ochtend”
  • Vrt nws
31 okt - 4 nov (wk 44)

Uw browser wordt niet ondersteund. Update uw browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.