Het vaccinatieverlof is vanaf vandaag mogelijk

 09/04/21

Nieuws

 Omgevingsfactoren en fysische agentia

De werknemer die zich tegen COVID-19 laat vaccineren, heeft vanaf 9 april recht op omstandigheidsverlof.

De wet verscheen vandaag in het Belgisch Staatsblad en treedt onmiddellijk in werking tot 31 december 2021. Vanaf 9 april 2021 hebben werknemers het recht afwezig te zijn om zich te laten vaccineren.

De werknemer beschikt over het recht op klein verlet' voor de tijd die nodig is om zich te laten vaccineren. Dit omvat zowel de tijd die wordt doorgebracht in het vaccinatiecentrum, als de tijd die nodig is om zich te verplaatsen naar en van de locatie waar de vaccinatie zal plaatsvinden.

Indien de verschillende inentingen van de werknemer telkens plaatsvinden tijdens de werkuren, wordt het recht op klein verlet toegekend voor elke vereiste injectie. Op voorwaarde dat ze hun werkgever vooraf verwittigen, behouden ze het recht op loon voor de afwezigheid. De werkgever moet de afwezigheid behandelen volgens de regels van het klein verlet en mag geen gezondheidsgegevens registreren.

Meer info vind je in INNIwise en de website van FOD WASO.

INNI Redactie

Het vaccinatieverlof is vanaf vandaag mogelijk

Uw browser wordt niet ondersteund. Update uw browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.