Griepvaccinatie: absolute prioriteit aan kwetsbare mensen.

 10/11/20

Nieuws

 Gezondheidstoezicht op de werknemers

Aanpassing prioritering van risicogroepen!

Ongeveer de helft van de griepvaccins werd al door apothekers aan patiënten en bedrijfsgeneeskundige diensten geleverd voor de vaccinatie van deze prioritaire doelgroepen. Op basis van een onderzoek bij alle apotheken blijkt dat de vraag naar vaccins voor mensen uit deze doelgroep sterk is gestegen ten opzichte van voorgaande jaren. De resterende vaccins zullen dus ook nodig zijn om aan de behoeften van de prioritaire doelgroepen te voldoen.

Daarom is besloten prioriteit te geven aan de vaccinatie van deze prioritaire risicodoelgroepen. Binnen een maand zal de vaccinatiegraad van deze prioritaire risicodoelgroep (categorie A) geëvalueerd worden.

Vrijdag 30 oktober 2020 werd de leeftijdsgrens voor mensen die in aanmerking komen voor griepvaccinatie door een Ministerieel Besluit opgetrokken van 50+ naar 65+. Dit heeft zijn implicatie op personen uit deze leeftijdsklasse die geen chronische ziekte hebben, niet werkzaam zijn in de gezondheidssector en die niet samenwonen met een chronisch zieke of met personen ouder dan 65 jaar (categorie B). Tot dan worden geen vaccins verstrekt aan deze doelgroep.

De tweede fase, die gericht was op de rest van de bevolking en die op 15 november 2020 van start zou gaan, wordt geannuleerd. Deze maatregelen treden onmiddellijk in werking.

Het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten zal de betrokken beroepsgroepen informeren over de praktische implicaties.

Bron: Persmededeling interministeriële conferentie volksgezondheid (29 oktober 2020).

Griepvaccinatie: absolute prioriteit aan kwetsbare mensen.

Uw browser wordt niet ondersteund. Update uw browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.