Europese Week van de Sport – 23 tot 30 september 2021

 21/09/21

Nieuws

 Varia

Elk jaar van 23 tot 30 september spoort de Europese Week van de Sport, ook gekend onder de hashtag #BeActive, mensen van diverse generaties en achtergronden aan tot het voeren van een actievere en gezondere levensstijl.

Het thema van deze zevende editie legt de nadruk op de kracht van fysieke activiteit om vreugde te brengen, veerkracht op te bouwen en generaties te verbinden.

De Europese Week van de Sport wil mensen bewust maken van een belang van een actieve levensstijl en hen aan te zetten tot fysieke activiteiten aangezien dit op lange termijn grote gezondheidsvoordelen biedt. Een overzicht van de diverse initiatieven kan je raadplegen op de website van de Europese Commissie.

Een actieve levensstijl kan ook op het werk. Daarom bevat de website van EU-OSHA “Verlicht de last!” ook enkele tips over hoe je meer kan bewegen op het werk.

Raadpleeg in dit kader zeker ook de uitgave “Whealthy Workplaces” van Brecht Buysschaert, een inspiratiebron om de gezondheid en het welzijn in uw organisatie te verbeteren.

Bronnen:

  • Europese Commissie
  • Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk (EU-OSHA)
Europese Week van de Sport – 23 tot 30 september 2021

Uw browser wordt niet ondersteund. Update uw browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.