Zaterdag 28 mei 2022: Menstrual Hygiene Day

 28/05/22

Nieuws

In 2014 werd 28 mei gekozen als een jaarlijkse dag gewijd aan menstruele gezondheid en hygiëne. Op deze dag wordt de aandacht gevestigd op dit onderwerp. Het is ook de bedoeling de stilte rond dit thema te doorbreken.

Aanvankelijk gebruikten de beleidsmakers deze dag om te lobbyen voor betere sanitaire voorzieningen op scholen, zodat de menstruatie geen hinderpaal zou zijn voor meisjes om naar school te gaan. Geleidelijk aan is 28 mei een dag geworden om bredere aangelegenheden in verband met menstruele gezondheid en hygiëne aan te pakken.

28/5 is heel bewust gekozen. De keuze van de 28e dag van de maand is een verwijzing naar de gemiddelde duur van een menstruatiecyclus. Mei is de vijfde maand van het jaar en dat is het aantal dagen dat vrouwen en meisjes gemiddeld menstrueren.

Een interessante bijdrage van de hand van dokter Wim Van Hooste over dit onderwerp, dat recent veel persaandacht kreeg gezien de goedkeuring van een wetsontwerp in Spanje dat vrouwen recht geeft op verlof wegens menstruatiepijn, is terug te vinden op INNIwise.

Zaterdag 28 mei 2022: Menstrual Hygiene Day

Uw browser wordt niet ondersteund. Update uw browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.