Werkgevers voeren druk op overheid op

 02/08/21

Nieuws

 COVID-19

Bedrijven willen weten wie geprikt is en wie niet.

Na bijna anderhalf jaar van thuiswerk keren veel werknemers na de zomer weer terug naar de werkvloer. Duizenden bedrijven puzzelen daarom al maanden met een terugkeerplan. Neem daarnaast nog de vele mensen die uit het buitenland - vanuit een rode zone of niet - terugkeren vanop reis.

Maar hoeveel er onder hen gevaccineerd zijn, daar hebben werkgevers momenteel het raden naar. Zij mogen wettelijk gezien zelfs niet vragen of hun personeel geprikt is of niet. "Terwijl wij toch verantwoordelijk zijn voor de veiligheid en het welzijn op de werkvloer", aldus de Vlaamse werkgeversorganisatie Voka en een aantal bedrijven die ze contacteerden. Zij vragen de regering daarom om een uitzondering te maken op de regel, met respect voor de privacy van de werknemers.

Ondanks het feit dat er in ons land al 70 procent volledig gevaccineerd is, zijn een reeks van bedrijven of sectoren nog altijd luidop vragende partij om vaccinatie op te leggen. Meer info hierover in de blog met Q&A.

Deze thematiek zal zeker aan bod komen op het volgend Overlegcomité, dat in augustus staat gepland.

Bron: Nieuwsblad - 2 augustus 2021

Werkgevers voeren druk op overheid op

Uw browser wordt niet ondersteund. Update uw browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.