Vrijdag 28 april 2023: Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk

 28/04/23

Nieuws

De jaarlijkse Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk op 28 april promoot wereldwijd de preventie van arbeidsongevallen en beroepsziekten.

Het thema van dit jaar is een veilige en gezonde werkomgeving als grondbeginsel en recht op het werk, in navolging van de resolutie die werd aangenomen op de 110de de Internationale Arbeidsconferentie om het principe van een veilige en gezonde werkomgeving toe te voegen aan de fundamentele arbeidsbeginselen en -rechten van de internationale arbeidsorganisatie (IAO).

Veiligheid en gezondheid op het werk werd op deze manier een vijfde categorie in de grondbeginselen en grondrechten op het werk, naast de vrijheid van vereniging en de effectieve erkenning van het recht op collectieve onderhandelingen, het afschaffen van alle vormen van dwangarbeid of verplichte arbeid, de daadwerkelijke afschaffing van kinderarbeid en de bestrijding van discriminatie op het gebied van werk en beroep.

Vandaag viert de IAO dit besluit en brengt deskundigen en afgevaardigden bijeen om de gevolgen ervan voor de arbeidsmarkt te bespreken, alsook hoe dit recht praktisch kan worden toegepast. Ook zullen de resultaten van het onderzoek naar de stand van zaken m.b.t. de implementatie van verschillende bepalingen van de basisverdragen nr. 155 (Occupational Safety and Health Convention) en nr. 187 (Promotional Framework for Occupational Safety and Health Convention) worden gepresenteerd.

Dit event, dat doorgaat van 13u tot 15u, kan online bijgewoond worden.

Bron: ILO (IAO)

Vrijdag 28 april 2023: Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk

Uw browser wordt niet ondersteund. Update uw browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.