Vlaamse overheid lanceert geluksdriehoek

 09/12/20

Nieuws

 Varia

De huidige coronacrisis stelt ons mentale welzijn en geluksgevoel zwaar op de proef. Heel wat mensen zijn op zoek naar manieren om stress, spanning, eenzaamheid en angsten te voorkomen of te beperken. Hoe kunnen we gelukkig zijn en ons goed in ons vel voelen?

Om een antwoord te bieden op deze vraag, lanceert het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw de geluksdriehoek. Deze driehoek - waarin het instituut alle belangrijke wetenschappelijke kennis over geluk verzamelt – bestaat uit drie bouwstenen:

  1. Je goed omringd voelen: kun je terecht bij warme en vertrouwelijke relaties wanneer je dit nodig hebt?
  2. Je goed voelen: ervaar je positieve gevoelens en ben je tevreden over jouw leven? Wat is je doel?
  3. Jezelf kunnen zijn: aanvaard je jezelf zoals je bent, zonder sociale druk? Heb je controle over jouw eigen gedachten en gedrag?

Deze driehoek balanceert op een oranje bol, die symbool staat voor een gebrek aan balans. Besef dat perfect geluk niet bestaat en dat een zekere mate van uit balans zijn OK is.

Wil je actief werken aan jouw eigen geluk? Surf naar www.geluksdriehoek.be voor meer info en oefeningen rond de verschillende bouwstenen.

Ook interessant:

  • Onze motivatiekit voor meer werkgeluk.
  • Onze gratis podcast over werkgeluk (Griet Deca).
  • Herbekijk het webinar: wat is werkgeluk en waarom is het zo belangrijk (1 sept 2020)?
Vlaamse overheid lanceert geluksdriehoek

Uw browser wordt niet ondersteund. Update uw browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.