Van 25 mei tot en met 31 mei 2022: Europese week tegen kanker (EWAC)

 25/05/22

Nieuws

 Arbeidsongevallen en beroepsziekten

Dit jaar gaat de Europese week tegen kanker door van woensdag 25 mei tot en met dinsdag 31 mei.

In deze week wordt extra nadruk gelegd op de rol van de verschillende partijen om het Europees kankerbestrijdingsplan (EUCancerPlan), een prioriteit van de Europese Commissie gedurende de zittingsperiode 2019-2024, versneld uit te voeren. Hierbij wordt ook aandacht besteed aan kanker gerelateerd aan het werk, evenals aan de belangrijke waarde van de terugkeer naar het werk voor zowel de getroffene als de maatschappij.

Elke dag van deze week wordt een ander onderdeel van de strijd tegen kanker in het daglicht geplaatst:

Woensdag 25 meiprimaire preventie
Donderdag 26 meivroegtijdige opsporing
Vrijdag 27 meitoegang tot behandeling
Zaterdag 28 meionderzoek
Zondag 29 meidigitale gezondheid en zorg
Maandag 30 meipatiënten en overlevenden
Dinsdag 31 meiWereld Anti-Tabaksdag

Met de steun van de EU-OSHA wordt door de ECL (Association of European Cancer Leagues) op 30 mei van 13u tot 15u een webinar georganiseerd getiteld: “Let’s break down the barriers around cancer and work!” (Laten we de barrières rond kanker en werk doorbreken!). Inschrijven kan via deze link.

Tijdens dit webinar wordt onder meer toegelicht hoe men kan omgaan met kanker op de werkplek, worden de ECL-folder voor werknemers en het ECL-handboek en de folder voor werkgevers voorgesteld, krijgen we een aantal reflecties van de belangrijkste spelers te horen, wordt uiteengezet hoe de communicatie tussen werkgevers en werknemers kan worden verbeterd en hoe het ECL-handboek en de folders in de praktijk kunnen worden gebruikt.

Bronnen:

  • EU-OSHA
  • Cancer.eu
Van 25 mei tot en met 31 mei 2022: Europese week tegen kanker (EWAC)

Uw browser wordt niet ondersteund. Update uw browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.