Testimonial Marjan Vanduffel

 27/10/20

Testimonial

“Ik vind INNIwise vooral praktisch om vlug iets op te zoeken.”

Marjan Vanduffel werkt als QSHE-coördinator en intern preventieadviseur bij Roam Technology. Sinds een jaar maakt ze gebruik van INNIwise tijdens haar werk. “De mogelijkheid om checklists te downloaden, informatie op te zoeken of vragen te stellen aan experts vind ik een grote meerwaarde.”

De huidige uitdagingen van Marjan

“Roam Technology biedt desinfectie-oplossingen aan die in 4 algemene industrieën gebruikt worden: agro solutions, industrial application, consumer products en medical support. Zelf sta ik in het labo om de stalen te controleren. Ik ben ook verantwoordelijk voor de klachten die binnenkomen. En als intern preventieadviseur komt alles rond veiligheid natuurlijk bij mij terecht.”

De grootste uitdaging het afgelopen jaar was de toegenomen workload. “Onze productie is tijdens de coronacrisis verdrievoudigd. Dit had vanzelfsprekend een grote impact op de werkdruk bij onze medewerkers. De productiediensten konden uiteraard niet van thuis uit werken. Zij moesten garanderen dat alles tijdig en correct afgeleverd werd bij de klanten. De werknemers hebben hiervoor wel extra ondersteuning gekregen.”

Ook moesten er maatregelen genomen worden om alles coronaproof te laten verlopen. “Chauffeurs mochten bijvoorbeeld niet meer binnenkomen. We hebben ook plexischermen voorzien in de receptie voor wanneer er papieren moesten afgegeven worden. Daarnaast stimuleerden we iedereen ook om hun handen voldoende te ontsmetten, afstand te houden en mondmaskers te dragen. In onze vergaderruimtes hebben we ook beperkingen qua bezetting ingevoerd per vierkante meter.”

Welke tools van INNIwise hebt u het afgelopen jaar vooral gebruikt?

“Ik heb verschillende checklists gedownload, bijvoorbeeld rond de jaarlijkse controle van ladders en het in dienst nemen van nieuwe werknemers: waar moet je allemaal rekening mee houden?

Daarnaast heb ik ook vragen gesteld aan experts. Ik vroeg me bijvoorbeeld af welke gevolgen het zou hebben op gebied van preventie als Roam Technology een Seveso-bedrijf zou worden (waar gevaarlijke stoffen worden geproduceerd, nvdr.)

Zou u INNIwise aanraden aan collega-preventieadviseurs?

“Zeker. Vroeger hadden we een papieren abonnement, maar de digitale tool is veel gebruiksvriendelijker. Ik merk ook dat ik er nu meer gebruik van maak. Ik vind het zelf erg handig dat je via het zoekprogramma op een heel vlotte en toegankelijke manier zaken kan opzoeken. Zo kom je direct terecht bij de juiste info. Zo heb ik bijvoorbeeld nuttige info gevonden over Seveso-bedrijven.”

Testimonial Marjan Vanduffel

Uw browser wordt niet ondersteund. Update uw browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.