Ventilatie wordt belangrijker wapen in strijd tegen corona

 22/07/21

Nieuws

 COVID-19

Zichtbare CO2-meter op meer plaatsen verplicht

De overheid neemt in de strijd tegen het coronavirus extra maatregelen om de ventilatie in binnenruimten te verbeteren, schrijft De Tijd. Al sinds de heropening op 9 juni 2021 zijn cafés, restaurants en fitnesscentra verplicht een voor hun klanten zichtbare CO2-meter in huis te hebben.

Op het Overlegcomité van 19 juli 2021 werd beslist om dit uit te breiden naar de gemeenschappelijke ruimten van sportinfrastructuur en zorginstellingen, alsook voor de infrastructuur van events zoals feest- en concertzalen. Waar een probleem is, moeten ventilatie- en luchtreinigingssystemen komen. Op termijn volgen sancties voor wie niet in orde is.

Een hoge CO2-concentratie betekent niet per definitie dat er besmettingsgevaar is, want daarvoor moet een met corona besmette persoon in de ruimte aanwezig zijn. Maar het is wel een waarschuwing dat de omstandigheden voor virusoverdracht via aerosolen ideaal zijn.

Bron: de Tijd - 22 juli 2021

Ventilatie wordt belangrijker wapen in strijd tegen corona

Uw browser wordt niet ondersteund. Update uw browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.