1 februari 2022: start van een nieuwe Tournée Minérale!

 26/01/22

Nieuws

 Varia

In februari gaat een nieuwe editie van Tournée Minérale in.

De Tournée Minérale-campagne van De Druglijn is al toe aan de zesde editie en slaagt erin om steeds meer mensen te overtuigen om alcohol minstens een maand achterwege te laten.

Onderzoek in 2020 van de UGent toont aan dat negen op de tien deelnemers minstens een van de volgende voordelen ervaren na een alcoholvrije maand:

  • meer energie, betere concentratie, betere prestaties
  • betere slaap (vaster en dieper)
  • uitsparen van geld
  • een lager gewicht
  • een stralende huid (alcohol droogt je huid uit)
  • niet meer opstaan met een kater

Vaak beslissen deelnemers aan Tournée Minérale zelfs om na het verloop van de maand februari verder hun alcoholgebruik binnen de perken te houden. Een slimme zaak, gelet op de langetermijngevolgen van het drinken van alcohol zoals risico op leveraandoeningen of kanker, risico op verslaving, ...

Alcohol gedurende de COVID-pandemie

De aanhoudende COVID-crisis doet mensen misschien sneller naar een glaasje grijpen.

Tournée Minérale is alvast een ideale gelegenheid om op de ‘reset’-knop te duwen.

Heerlijke recepten van niet-alcoholische dranken zijn terug te vinden op de website.

Inschrijven niet nodig

Sinds vorig jaar moet je je niet meer inschrijven om deel te nemen aan Tournée Minérale. Het volstaat om gewoon deel te nemen, de alcohol minstens een maand te vervangen door lekkere niet-alcoholische alternatieven en zoveel mogelijk familieleden, vrienden, kennissen en collega’s mee over de streep te trekken.

Promoot de actie

Heb je zin om Tournée Minérale mee bekend te maken? Bestel dan online jouw gratis bierviltjes, stickers en posters. Dit promomateriaal bevat heel wat leuke tips op maat van ziekenhuizen, steden en gemeenten, vrijetijdsorganisaties, bedrijven, sportclubs en horecazaken. Je krijgt de tips automatisch bij een materiaalbestelling, maar je kan ze ook downloaden op de bestelpagina.

Meer info vind je op www.tourneeminerale.be. Je kan de actie ook volgen via Facebook.

Bron: www.tourneeminerale.be

1 februari 2022: start van een nieuwe Tournée Minérale!

Uw browser wordt niet ondersteund. Update uw browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.