SAMEN verslaan we het Coronavirus !

 13/10/20

Nieuws

 COVID-19

Boodschap van algemeen nut

Voor iedereen jong of oud,

laat het gezond verstand zegevieren.

TOON BURGERZIN.

Denk aan iedereen die je graag ziet en wil beschermen.

De maatregelen zijn niet moeilijk noch ingewikkeld.

Hoe meer mensen ze volgen, hoe sneller we hier uit geraken.

Verwar de symptomen voor Covid-19 niet met een 'gewone' verkoudheid of de 'seizoensgebonden' griep die voor de deur staat. De symptomen van het coronavirus kunnen heel divers zijn. Sommige mensen ontwikkelen er zelfs geen.

De gevalsdefinitie van Sciensano schept duidelijkheid. Blijf thuis, contacteer je huisarts en vraag een test aan wanneer je:

  • minstens één hoofdsymptoom hebt: hoest, kortademigheid, plotse pijn aan de borstkas, plots geur- of smaakverlies.
  • minstens twee symptomen van volgende klachten: koorts, griepachtig gevoel, plotse spierpijn, plotse zware vermoeidheid, gebrek aan eetlust, keelpijn, hoofdpijn, diarree, snotneus.

Op 21 oktober hebben de ministers van Volksgezondheid en Welzijn in ons land de coronatest-strategie aangepast. Terug uit rode zone of nauw contact gehad met besmet persoon, maar zelf geen symptomen? Dan wordt u niet meer getest. Dat bevestigt viroloog Steven Van Gucht, van het wetenschappelijk instituut Sciensano. "Men gaat vanaf nu voorrang geven aan mensen met symptomen", klinkt het. In quarantaine gaan is wel nog verplicht, al zou die moeten verlengd worden naar 10 dagen. Bedoeling is om de te lange wachttijden terug te dringen. Deze wijziging geldt voorlopig tot 15 november 2020.

SAMEN verslaan we het Coronavirus !

Uw browser wordt niet ondersteund. Update uw browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.