De Hoge Gezondheidsraad herziet advies psychosociale opvang tijdens Covid-19-pandemie

 23/02/21

Nieuws

 COVID-19

Wetenschappelijk advies 9610

De Hoge Gezondheidsraad, het wetenschappelijk adviesorgaan van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, formuleert een geactualiseerd wetenschappelijk advies (dd. februari 2021) over de psychosociale opvang tijdens de Covid-19-pandemie. Het dient als leidraad voor beleidsmakers en gezondheidswerkers. Dit advies actualiseert een eerste versie, gepubliceerd in mei 2020.

De Raad beveelt onder andere aan om het belang van geestelijke gezondheid te (h)erkennen op alle beheerniveaus van een pandemie. Op die manier kan het omgaan met de gezondheidscrisis (en nasleep ervan) efficiënter aangepakt worden, en kunnen bovendien de gevolgen van de chronische geestelijke belasting voor de bevolking tot een minimum beperkt worden.

Deze (h)erkenning kan bijvoorbeeld concreet uitgewerkt worden via het actief opnemen van professionals uit de geestelijke gezondheidszorg in alle geledingen van de samenleving die de aanpak van de pandemie aansturen.

Raadpleeg hier het rapport.

INNI Redactie

De Hoge Gezondheidsraad herziet advies psychosociale opvang tijdens Covid-19-pandemie

Uw browser wordt niet ondersteund. Update uw browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.