Webinars brandveiligheid

 27/09/22

Webinar

 Arbeidsplaatsen

In het najaar 2022 gaf INNI publishers een driedelige serie met webinars rond brandpreventie.

Deze webinars werden gepresenteerd door expert in het vak, Stefaan Onraedt, ere-brandweerkapitein en meer dan 35 jaar preventieadviseur niveau I, milieucoördinator en coördinator tijdelijke en mobiele bouwplaatsen. Daarnaast is Stefaan auteur van vele artikels en lespakketten over brandpreventie en is hij zaakvoerder van SOS Safety, The learning Academy, met meer dan 250 klanten.

Hieronder een overzicht:

1. Webinar 1: Het beschermingsmiddel bij uitstek: de brandblusser - donderdag 29 september 2022 (12u-13u)

Elke preventieadviseur herkent het, weet wat het is en heeft een brandbestrijdingsmiddel in huis. Het is iets elegant, is rood van kleur en verricht nobel werk: kan bij juist gebruik levens redden en is qua vormgeving zelfs aantrekkelijk. De kleur van een Ferrari!

Stefaans persoonlijke kernachtige zegswijze: “Wat er in zit, komt er uit. Wat er niet in zit, kan er niet uitkomen”. Na deze sessie is iedereen daarvan overtuigd!

Dit webinar kan hier herbekeken worden door licentiehouders op INNIwise.

2. Webinar 2: Evacuatie - de tien E-woorden - donderdag 13 oktober 2022 (12u-13u)

Evacuatiemelding, Evacuatiesignalisatie, Evacuatieverlichting, Evacuatiewegen, Evacuatiehindernissen, Evacuatieplannen, Evacuatieroute, Evacuatieoefeningen, Evacuatiemiddelen en Evacuatiechecklist.

Er bestaan heel veel meningsverschillen over tal van deze tien E-woorden.
Deze tien E-woorden inzake brandvoorkoming laten we draaien door de vraagmolen: wie, wat, waarom, welke wijze, waar, waarmee en hoe? En we zien wat de mix geeft aan duidelijkheden.

Na deze sessie is iedereen mee met de verschillende evacuatietechnieken en -tactieken, waarbij evacuatiesignalisatie voorop staat.

Dit webinar kan hier herbekeken worden door licentiehouders op INNIwise.


3.
Webinar 3: Brandrisicoanalyse - donderdag 27 oktober 2022 (12u-13u)

Deze sessie geeft je een algemeen overzicht van de regelgeving met het accent op brandrisicoanalyse (BRA). Welke brandrisicoanalyses worden er zoal gebruikt en aangewend? Een dozijn tips en tricks worden aangereikt om te komen tot een goede en aanvaardbare brandrisicoanalyse, wat slechts één onderdeel is van het Brandpreventiedossier (BPD).

Wat is hierin de rol en de visie van de FOD WASO-inspectie en deze van de bevoegde preventieofficier? Na deze sessie kan iedereen een simpele brandrisicoanalyse opstellen, zonder echt een expert te zijn.

Dit webinar kan hier herbekeken worden door licentiehouders op INNIwise.

Webinars brandveiligheid

Uw browser wordt niet ondersteund. Update uw browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.