Webinar re-integratie en medische overmacht

 11/03/24

Webinar

 Arbeidsongevallen en beroepsziekten

Op donderdag 7 maart 2024 kon u deelnemen aan het webinar “Re-integratie en medische overmacht”.

In dit webinar stellen we ons onder andere de vraag vanaf wanneer en door wie het re-integratietraject en de bijzondere procedure medische overmacht gestart kan worden. Welke beslissingen kan de arbeidsarts hierbij nemen?

We bespreken daarnaast ook wat de arbeidsongeschikte werknemer hierbij kan doen. Moet hij/zij meewerken aan het traject en/of de bijzondere procedure? Hoe zit het met het recht op ziekte- en werkloosheidsuitkeringen? Kom het allemaal te weten tijdens dit webinar!

Het webinar wordt voorgezeten door Ilse Van Puyvelde, licentiaat in de rechten (UIA, 1993) en tevens bijzonder licentiaat in het sociaal recht (VUB, 1994). Zij behaalde in 2015 de titel van doctor in de rechten aan de Universiteit Antwerpen met een proefschrift over de eenzijdige wijziging van arbeidsovereenkomsten. Zij is juridisch adviseur bij Co-Prev, de koepel van de erkende externe diensten voor preventie en bescherming op het werk.

Daarnaast is zij als navorser verbonden aan de Onderzoeksgroep Rechtshandhaving van de Universiteit Antwerpen. Ilse heeft talrijke publicaties op haar naam in het ruime domein van het arbeidsrecht, waaronder, als co-auteur, het “Handboek Welzijn op het Werk. Juridische aspecten”.

Licentiehouders kunnen het webinar hier herbekijken.

Webinar re-integratie en medische overmacht

Uw browser wordt niet ondersteund. Update uw browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.