Experttalk “Veiligheidsmanagement” met Anne-Marie Vanhooren en Willy Wastyn

 17/12/20

Podcast

 Veiligheidscultuur

Anne-Marie Vanhooren en Willy Wastyn vertalen hun jarenlange consultancy-ervaring in boeiende en praktijkgerichte inzichten, die zij helder toelichten tijdens een boeiende podcast.

Op het vlak van arbeidsveiligheid worden we vandaag met tal van hippe termen rond de oren geslagen, gaande van veiligheidsbeleid over veiligheidsleiderschap tot veiligheidsgedrag.

Op basis van internationale statistische gegevens blijkt ook dat tussen 65% en 90% van arbeidsongevallen gedragsgerelateerd zijn.

Het opstellen en implementeren van een echte veiligheidscultuur is een proces dat niet over één nacht ijs gaat, maar de nodige tijd vraagt. Veiligheidsgedrag moet uitgroeien tot een mindset bij élke medewerker, van operator tot directielid. Tegelijk moet elke onderneming of organisatie de ambitie hebben om medewerkers te laten uitgroeien tot ambassadeurs die veilig gedrag 100% uitdragen.

Bekijk en beluister deze podcast hier.

Experttalk “Veiligheidsmanagement” met Anne-Marie Vanhooren en Willy Wastyn

Uw browser wordt niet ondersteund. Update uw browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.