Fietsveiligheid door Ivo Van Aken

 22/01/24

Podcast

 Veiligheidsgedrag

Hoe krijg je werknemers in beweging om zich duurzaam te verplaatsen? Wat zijn de motieven, weerstanden, vaardigheden en omgevingsfactoren die verkeersgedrag beïnvloeden? Als je beter weet waarom je collega’s doen wat ze doen, is het gemakkelijker om actie te ondernemen. Via heel concrete voorbeelden ontdek je in deze podcast welke succesvolle technieken je hiervoor kan gebruiken.

Ivo Van Aken, beleidsmedewerker bij de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde), geeft je concrete tips hoe je in je organisatie zelf aan de slag kan om werk te maken van veilige en duurzame verplaatsingen.

Ivo heeft meer dan 20 jaar ervaring met het thema verkeersveiligheid en gedragsverandering. Hij is tevens medeauteur van de INNI-publicatie ‘Uw werknemers veilig op weg’ met concrete tips voor het terugdringen van ongevallen in het woon- werkverkeer en tijdens dienstverplaatsingen. Bij de VSV startte hij 6 jaar geleden het bedrijvenproject om ondernemingen te ondersteunen en inspireren rond duurzame en veilige verplaatsingen.

Beluister de podcast hier.

Fietsveiligheid door Ivo Van Aken

Uw browser wordt niet ondersteund. Update uw browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.