Zesde versie van de generieke gids beschikbaar!

 10/09/21

Nieuws

 COVID-19

De sociale partners van de Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het Werk hebben, samen met de beleidscel van de Minister van Werk en de FOD WASO, de generieke gids opnieuw geactualiseerd en gepubliceerd op 10 september 2021.

Dit werd meteen ook de zesde versie van deze gids.

Wat zijn de wijzigingen?

1. Belang van het naleven van de maatregelen

Vooraan in deze versie wordt gesteld dat het belangrijk is om, met het oog op het creëren van zo veilig mogelijke werkomstandigheden, de nodige maatregelen te BLIJVEN nemen om de verdere verspreiding of nieuwe opflakkeringen van het virus zoveel mogelijk te vermijden op het werk en bij werkgerelateerde verplaatsingen.

Dit geldt ook voor wie negatief heeft getest op de aanwezigheid van dit virus, evenals voor wie reeds werd gevaccineerd tegen dit virus.

Er wordt benadrukt dat het toch van groot belang is om zich te laten vaccineren, want door vaccinatie beschermt men zichzelf en anderen.

2. Aanpassing door de werkgever georganiseerd vervoer

Het door de werkgever georganiseerd gemeenschappelijk vervoer is aanvaardbaar indien men het organiseert zodanig dat het risico op besmetting geringer is dan wanneer de werknemers zich met openbaar vervoer naar het werk zouden begeven. Volgende maatregelen moeten genomen worden:

  • een mondmasker is verplicht
  • toevoer van verse lucht moet verzekerd worden
  • men houdt zoveel mogelijk afstand van elkaar, ook bij het in- en uitstappen
  • men werkt best met vaste plaatsen
  • er wordt bijzondere aandacht geschonken aan de hygiëne binnen de voertuigen

Bekijk de volledige gids hier.


Bron: FOD WASO

Zesde versie van de generieke gids beschikbaar!

Uw browser wordt niet ondersteund. Update uw browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.