Warme oproep van de FOD Volksgezondheid aan handelaars om zich te houden aan de anti-COVID maatregelen

 30/11/20

Nieuws

 COVID-19

Sinds 2 weken wordt een team van de FOD Volksgezondheid ingeschakeld bij de controles op de naleving van de coronamaatregelen. Hiermee versterken zij de controles van andere overheidsdiensten en de politiediensten.

Wat wordt er gecontroleerd?

De FOD Volksgezondheid controleert op het naleven van:

  • de inspanningen die geleverd worden om de klanten 1,5 meter uit elkaar te houden (bv. plexiglas, vloermarkeringen, verplicht gebruik van winkelkarren, linten, looproutes, inrichting kassa, …);
  • de mondmaskerplicht;
  • het ter beschikking stellen van handgels;
  • de informatieplicht aan de ingang van de basispreventieregels;
  • het verkoopverbod van alcohol tussen 20u en 5u.

Hierbij ondervindt zij dat veel handelaars de basispreventieregels (sociale afstand, mondmaskerplicht en het ter beschikking stellen van handgels) niet of niet voldoende respecteren.

Boodschap voor handelaars

De FOD Volksgezondheid lanceert dan ook een warme oproep aan handelaars om zich te houden aan de anti-COVID maatregelen en zo de crisis te helpen bestrijden door klanten te informeren over de maatregelen met affiches, een goed gevulde fles alcoholgel ter beschikking te stellen, te zorgen voor duidelijke bestickering op de vloer om 1,5 m aan te geven, ...

Warme oproep van de FOD Volksgezondheid aan handelaars om zich te houden aan de anti-COVID maatregelen

Uw browser wordt niet ondersteund. Update uw browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.