Vijfde versie van de generieke gids beschikbaar!

 14/07/21

Nieuws

 COVID-19

De sociale partners van de Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het werk hebben op 14 juli 2021 een geactualiseerde en meteen ook vijfde versie van de generieke gids gevalideerd met de noodzakelijke principes en maatregelen om ondernemingen toe te laten om veilig te werken door besmettingen op het werk maximaal te vermijden.

Enkele maatregelen uit de vorige versie van de generieke gids werden geschrapt of aangepast door de gunstige evolutie van de besmettingscijfers, het aantal ziekenhuisopnames en de sterftecijfers, het niet meer verplichte karakter van het telewerk en een aantal versoepelingen van de coronamaatregelen in verschillende geledingen van de maatschappij . Daarnaast werd een onderdeel toegevoegd over bedrijfsfeestjes en teambuildings.

Een overzicht van de wijzigingen is beschikbaar op de website van de FOD WASO.

De sociale partners benadrukken dat de naleving van de generieke gids essentieel blijft om werkgerelateerde virusoverdracht te vermijden aangezien een groot deel van de werkende bevolking nog niet volledig gevaccineerd is.

Bekijk de volledige gids hier.

Bron: FOD WASO

Vijfde versie van de generieke gids beschikbaar!

Uw browser wordt niet ondersteund. Update uw browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.