Update adviesdocument REHVA V4 + REHVA Calculator

 26/11/20

Nieuws

 COVID-19

De REHVA COVID-19-richtlijn geeft een samenvatting van advies over de werking en het gebruik van HVAC en andere technische installaties om de verspreiding van het coronavirus (SARS-CoV-2) op de arbeidsplaats te voorkomen. De REHVA Calculator is een rekenmachine om het effect van de ventilatie op de luchttransmissie van COVID-19 in te schatten.

REHVA publiceerde half maart 2020 zijn eerste COVID-19-richtlijn. Na 2 updates (april en augustus) richt de vierde versie zich op het heropenen en veilig gebruiken van gebouwen na de lockdown, met advies over specifieke componenten, gebouwen / ruimtetypes, en het voorstellen van mitigerende maatregelen.

Deze vierde versie overschrijft alle voorgaande. Updates worden verwacht in de komende maanden naarmate er meer academische gegevens beschikbaar komen.

De calculator is ontwikkeld door Prof. Jarek Kurnitski en de REHVA COVID-19 Task Force voor specialisten met minimaal een minimum aan kennis van ventilatie en luchtverdeling. De tool is beschikbaar om te downloaden voor experts die het bijbehorende COVID-19-begeleidingsdocument hebben gelezen en begrepen, evenals de uitleg over het gebruik van de tool of die zijn ingeschreven voor de REHVA COVID-19-cursus . Om de xls-calculator te downloaden, moet een formulier worden ingevuld. Meer info op is terug te vinden op de website van REHVA.

Update adviesdocument REHVA V4 + REHVA Calculator

Uw browser wordt niet ondersteund. Update uw browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.