Tel mee af naar een nieuwe editie van Tournée Minérale!

 27/01/21

Nieuws

 Varia

In februari is het opnieuw zover: een maand zonder alcohol.

De Tournée Minérale-campagne van De Druglijn is al toe aan de vijfde editie en slaagt erin om steeds meer mensen te overtuigen om alcohol minstens een maand achterwege te laten. Momenteel neemt ongeveer één op vijf Belgen deel aan deze actie.

De redenen om deel te nemen zijn zeer divers: uiteraard omwille van de gezondheid – alcohol achter slot en grendel zorgt voor een betere fysieke en mentale conditie, een betere slaap en extra energie – maar ook om bijvoorbeeld kankeronderzoek te steunen, zich veilig in het verkeer te begeven of om zichzelf een pittige uitdaging voor te leggen. Uit onderzoek in 2020 van de UGent blijkt alvast dat dit geen loze woorden zijn: negen op de tien deelnemers ziet minstens een van de hierboven voordelen te hebben ervaren.

De Covid-crisis als nieuwe, uitdagende setting

De Covid-crisis en bijhorende lockdownmaatregelen halen ons sociaal leven stevig overhoop. Door de verplichte sluiting van cafés en restaurants drinken heel wat mensen thuis sneller een glaasje als ‘remedie’ tegen de coronastress. Tournée Minérale is alvast een ideale gelegenheid om op de ‘reset’-knop te duwen en over te schakelen naar niet-alcoholische dranken (waarvan je trouwens enkele heerlijke recepten terugvindt op de website). Je zal merken dat je samen met jouw huisgenoten ook zonder alcohol in huis een gezellige sfeer kunt creëren.

Nieuw! Inschrijven niet meer nodig

Vanaf dit jaar moet je je niet meer inschrijven om deel te nemen aan Tournée Minérale. Het volstaat om gewoon deel te nemen, de alcohol minstens een maand te vervangen door lekkere niet-alcoholische alternatieven en zoveel mogelijk familieleden, vrienden, kennissen en collega’s mee over de streep te trekken.

Promoot de actie

Heb je zin om Tournée Minérale mee bekend te maken? Bestel dan online jouw gratis bierviltjes, stickers en posters. Dit promomateriaal bevat heel wat leuke tips op maat van ziekenhuizen, steden en gemeenten, vrijetijdsorganisaties, bedrijven, sportclubs en horecazaken. Je krijgt de tips automatisch bij een materiaalbestelling, maar je kan ze ook downloaden op de bestelpagina.

Meer info vind je op www.tourneeminerale.be. Je kan de actie ook volgen via Facebook.

INNI Redactie

Tel mee af naar een nieuwe editie van Tournée Minérale!

Uw browser wordt niet ondersteund. Update uw browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.