INFOGRAPHIC: De huidige teststrategie

 23/11/20

Nieuws

 COVID-19

Mensen zonder symptomen kunnen zich weer laten testen op corona.

Tot 14 november

Wie nauw contact had gehad met een besmette persoon, maar geen klachten of symptomen van COVID-19 vertoonde, werd voorlopig niet meer getest worden. Deze tijdelijke aanpassing kwam doordat de wachtrijen aan testcentra opliepen, laboratoria de stalen niet meer verwerkt kregen en het testmateriaal ook schaars was.

Vanaf 23 november

Ten gevolge van de opschaling van de labocapaciteit en de optimalisering van de PCR-testcapaciteit in ons land worden opnieuw alle asymptomatische hoogrisicocontacten getest via PCR, op dag 7 beginnend de dag na het hoogrisicocontact.

In de praktijk betekent dit dat hoogrisicocontacten van een besmette persoon die zelf geen symptomen vertonen, via de contacttracing een code voor staalname zullen verkrijgen. Indien het hoogrisicocontact plaats vond in een collectiviteit (bv. scholen of bedrijven), is de coördinerend arts van de collectiviteit verantwoordelijk voor het genereren van deze code.

INFOGRAPHIC: De huidige teststrategie

Uw browser wordt niet ondersteund. Update uw browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.