De Week van het Werkgeluk (21/9-27/9) is in dit coronajaar belangrijker dan ooit!

 26/08/20

Nieuws

 Varia

Op 25 augustus kopte Trends “Belg haalt minder geluk uit het werk”. Onderzoek van Gezondheidseconoom en geluksprofessor Lieven Annemans toont aan hoe Belgen net iets minder geluk uit hun werk halen door de coronacrisis. En dat is een spijtige zaak als je weet dat werkgeluk gemiddeld een vijfde bijdraagt tot ons algemeen geluk. Zeker in deze uitdagende tijden kunnen we maar beter elke gelukshefboom die we ter beschikking hebben maximaal hanteren.

Zo’n hefboom op vlak van werkgeluk blijkt weggelegd voor de leidinggevende. Medewerkers zijn veeleisend wat hun baas betreft. Slechts de helft vindt dat de leidinggevende bekommerd is om het welzijn van de medewerkers en één op vijf geeft aan dat de leidinggevende te weinig rekening houdt met doelen en waarden. En dit terwijl een begripvolle leidinggevende die open staat voor de mening van de medewerkers een ferme impact heeft op het welzijn en het werkgeluk van de medewerker.

Wetenschappelijk onderzoek toont ons reeds langer aan dat autonomie, een geslaagde work-life blend en mogelijkheden voor persoonlijke groei bijdragen tot werkgeluk. Al deze aspecten komen onder druk door corona. Voeg daar nog een stijgende jobonzekerheid bij en je weet dat werkgeluk vandaag nog uitdagender is dan voorheen. Reden te meer om de Week van het Werkgeluk, dit jaar toe aan de derde editie, alle kansen te geven.

De missie van dit belangeloos initiatief is om van werkgeluk de normaalste zaak te maken voor iedereen. Alle info vind je op de website van de Week van het Werkgeluk waar je kan inschrijven voor allerlei online activiteiten, kan meedoen met diverse challenges en het manifest voor werkgeluk kan ondertekenen.

Op maandag 21 september organiseert uitgeverij INNI een kick-off webinar gepresenteerd door Chief Happiness Griet Deca. Schrijf je gratis in via deze link.

Griet Deca
Chief happiness

De Week van het Werkgeluk (21/9-27/9) is in dit coronajaar belangrijker dan ooit!

Uw browser wordt niet ondersteund. Update uw browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.