COVID-19: Verlenging maatregelen tot en met 3 mei

 15/04/20

Nieuws

De Nationale Veiligheidsraad is deze namiddag bijeengekomen en heeft beslist de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken te verlengen tot en met 3 mei 2020, mits heel lichte aanpassingen en/of verduidelijkingen.

De Nationale Veiligheidsraad is deze namiddag bijeengekomen en heeft beslist de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken te verlengen tot en met 3 mei 2020, met o.m. onderstaande aanpassingen en/of verduidelijkingen:

• tuincentra en doe-het-zelf-zaken mogen openen onder dezelfde voorwaarden als voedingswinkels en dus met respect voor de social distancing;

• bewoners van residentiële voorzieningen (woonzorgcentra, bijzondere instellingen voor mensen met een beperking) mogen vooraf aangekondigd bezoek ontvangen op voorwaarde dat deze persoon twee weken voorafgaand aan het bezoek geen symptomen van ziekte heeft vertoond en dat het telkens om dezelfde persoon gaat. Deze mogelijkheid tot bezoek geldt ook voor personen die geïsoleerd wonen en zich niet kunnen verplaatsen;

• op werven mag verder gewerkt worden op voorwaarde dat de social distancing gerespecteerd kan worden;

• het is niet verboden om containerparken opnieuw te openen;

• massa evenementen zijn verboden tot en met 31/8;

• voor bedrijven zullen sector per sector protocollen worden gesloten.

Er werd benadrukt dat het niet om een versoepeling gaat van de bestaande preventiemaatregelen. Deze blijven onveranderd tot en met 3 mei en moeten absoluut nageleefd blijven worden. De politiediensten zullen overtredingen blijven verbaliseren.

Volgende week komt de Nationale Veiligheidsraad opnieuw bijeen om een exitstrategie voor te bereiden.

INNI redactie

COVID-19: Verlenging maatregelen tot en met 3 mei

Uw browser wordt niet ondersteund. Update uw browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.