Coronabarometer: code geel vanaf vandaag!

 07/03/22

Nieuws

 COVID-19

Het overlegcomité van afgelopen vrijdag heeft beslist dat de coronabarometer vanaf maandag 7 maart schakelt naar code geel.

Dit betekent dat de druk op de zorg onder controle is. Er is een daling vastgesteld van het aantal besmettingen, van het aantal nieuwe hospitalisaties en van het aantal ingenomen bedden op intensieve zorgen door coronapatiënten.

Tevens wordt de federale fase van het nationaal noodplan, afgekondigd bij de aanvang van de coronacrisis op 13 maart 2020, beëindigd en wordt volgende week de epidemische noodsituatie opgeheven. Zij wordt evenwel verder opgevolgd.

Alle beperkingen vallen weg, dus ook de beperkingen opgelegd in de horeca, winkels en evenementensector.

Het mondmasker blijft evenwel verplicht vanaf 12 jaar in zorginstellingen (bv. ziekenhuizen en woonzorgcentra) en op het openbaar vervoer.

Het dragen van een mondmasker blijft aanbevolen o.m. wanneer de 1,5 meter afstand niet kan worden gewaarborgd, bij uitzonderlijke drukte en in binnenruimtes.

De reisregels worden ook nog niet volledig opgeheven. Deze zijn na te lezen op info-coronavirus.be.

Wat het telewerk betreft, worden bedrijven en overheidsdiensten uitgenodigd om, in overleg met de sociale partners, een structureel regime voor telewerk te verankeren, voor zover dit nog niet gebeurde.

De persconferentie waarop deze nieuwe fase werd aangekondigd, kan online herbekeken worden.

Bronnen :

  • info-coronavirus.be
  • news.belgium.be
Coronabarometer: code geel vanaf vandaag!

Uw browser wordt niet ondersteund. Update uw browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.